Doe mee

Lokaal initiatief
Datum: 
woensdag 08 mei 2019 - 14:00 tot 16:00
Adres: 
Vormingplus regio Mechelen, Adegemstraat 79, Mechelen

Op 4 mei 2019 start de eerste Vlaamse editie van de Week van de Tijd.  Tijdens deze week staan tijd en vrije tijd in de schijnwerpers.  Van 4 tot 12 mei kan je in en rond Hasselt, Gent, West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Mechelen terecht voor heel uiteenlopende activiteiten rond tijd.

Lokaal initiatief
Datum: 
donderdag 28 mrt 2019 - 19:30 tot 22:00
Adres: 
't Werkhuys, Zegelstraat 13, Borgerhout

Hoe krijg jij het allemaal gecombineerd? Een job, zorg voor anderen, zorg voor jezelf, vrijwilligerswerk en toch graag ook nog wat vrijetijdsbesteding...
We zoomen in op je eigen combinatieverhaal en delen ervaringen met elkaar.
Samen bekijken we of en hoe het anders kan.

Lokaal initiatief
Datum: 
dinsdag 23 apr 2019 - 19:30 tot 22:00
Adres: 
Mechelsestraat 56, Leuven

Tijdens deze workshop Bullet Journal kom je alles te weten of de geheimen die een Bullet Journal heeft. Een Bullet Journal is niet zomaar een agenda, je kan er werkelijk alles wat je bezighoudt: je afspraken, maar ook allerhande lijstjes, je telefoonnummers, je planningen ... En het is nog een creatief werkje ook!

Lokaal initiatief
Datum: 
donderdag 11 apr 2019 - 20:00 tot 21:30
Adres: 
Mechelsestraat 56, Leuven

Een must voor bridezilla’s, luizenmoeders en slachtoffers van schoonmoeders.

Heb je een relatie en ga je samenwonen? Of woon je al samen en smeed je verdere toekomstplannen (huisje, tuintje,... kindje). Ga je trouwen? Is het enkel maar een boterbriefje of zit er toch meer achter? Wat als je gewoon samenwoont en niets hebt geregeld?

Lokaal initiatief
Datum: 
dinsdag 19 mrt 2019 - 19:30 tot 22:00
Adres: 
Mechelsestraat 56, Leuven

Heb je het gevoel dat je leven bestaat uit holle en vliegen? Krijg je je todolijstjes nooit afgewerkt? Kom je maar niet toe aan je plan om te leren naaien, New York te bezoeken of de flamenco te leren dansen? Wat jij nodig hebt, is een plan. Een jaarplan helpt om weer grip te krijgen op je leven en zorgt voor focus en energie. Eindelijk tijd voor jezelf!

Lokaal initiatief
Datum: 
donderdag 14 mrt 2019 - 19:30 tot 21:00
Adres: 
Mechelsestraat 56, Leuven

We stellen jullie met plezier een nieuw concept binnen de hobbywereld voor:
Een maandelijkse gezellige afspraak met een aantal creatievelingen, waarbij je samen mooie dingen maakt met een hapje & drankje erbij. Je kan je eigen draai geven geven aan elk project, want je brengt je eigen materiaal mee. Je kiest zelf wat je maakt, maar leert van elkaar. Dit zijn geen workshops, wel gezellige bijeenkomsten.

Lokaal initiatief
Datum: 
dinsdag 19 feb 2019 (Hele dag) tot dinsdag 31 dec 2019 (Hele dag)
Adres: 
In elke regio, -

Het leven als ouder is vaak druk, druk, druk. Dat is zo voor iedereen, ook al vindt het vaak achter de schermen plaats.
CM organiseert in samenwerking met experten brunchsessies en infosessies om beter om te gaan met (tijds)druk en sociale verwachtingen.

Lokaal initiatief
Datum: 
donderdag 14 mrt 2019 - 09:30 tot 16:00
Adres: 
Haachtsesteenweg 579, Schaarbeek

De gele hesjes, klimaatbetogers en IPCC- en IAO-rapporten drukken ons pijnlijk met de neus op de feiten. Onze samenleving staat voor een immense uitdaging: een andere economie uitbouwen die mensen een waardige job en een goed leven geeft. Binnen de grenzen van de planeet.  Dringend. Gelukkig werken overal ter wereld mensen en bewegingen keihard aan deze rechtvaardige transitie. Hoe zorgen we er samen voor dat de wereld van morgen er één is die we allemaal willen en nodig hebben?

Lokaal initiatief
Datum: 
donderdag 21 mrt 2019 - 16:00 tot 22:00
Adres: 
Hal 5, Locomotievenstraat, Kessel-Lo

Op de internationale Dag van de Alleenstaande Ouder organiseert 'AlleenMama' een uniek evenement.

Wij rollen letterlijk en figuurlijk de rode loper uit voor de alleenstaande ouder. Maar iedereen is welkom! Er is voor ieders wat wils.

Lokaal initiatief
Datum: 
woensdag 06 feb 2019 - 19:30 tot 21:00
Adres: 
deBuren, Leopoldstraat 6, Brussel

Discussie over experimenten rond werktijdverkorting.

In mei 2015 organiseerden deBuren al een debat over de kortere werkweek. Intussen hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan.

Oplossingen
Lokaal initiatief
Datum: 
donderdag 17 jan 2019 - 19:30 tot 22:00
Adres: 
Mechelsestraat 56, Leuven

Waarom doe ik niet gewoon wat ik moet of wil doen? Waarom is er wel altijd een excuus om dat ene taakje te verzetten naar een andere dag/moment?  In deze workshop nemen we ons uitstelgedrag onder de loep, vriendelijk en vastberaden. Je krijgt inzichten en handvaten mee om met je uitstelgewoonte aan de slag te gaan.

Lokaal initiatief
Datum: 
dinsdag 15 jan 2019 - 20:00 tot 21:30
Adres: 
Mechelsestraat 56, Leuven

In deze les vergroot je de beweeglijkheid en de energiecirculatie  van je lichaam. Je ontwikkelt bewustzijn, vitaliteit, kracht en souplesse. Je lichaam én geest worden rustig en alert. Anabel Schellekens geeft Oosterse meridiaanyoga en verrijkt de les met principes uit hedendaagse dans, bodymind centering en mindfulness.

Pagina's