Op de internationale Dag van de Alleenstaande Ouder organiseert 'AlleenMama' een uniek evenement.

Wij rollen letterlijk en figuurlijk de rode loper uit voor de alleenstaande ouder. Maar iedereen is welkom! Er is voor ieders wat wils.

Wij rollen letterlijk en figuurlijk de rode loper uit voor de alleenstaande ouder. Maar iedereen is welkom! Er is voor ieders wat wils. Heb je de kinderen die dag dan kom je toch gewoon meteen na schooltijd, er is eten en drinken aan democratische prijzen. Zijn de kinderen bij de ex-partner, profiteer dan van wat me-time en neem gerust een vriend of vriendin mee. En naar het schijnt is de babysitdienst van de Gezinsbond ook niet slecht ;).

Deze dag draait niet om de promotie van het alleenstaand ouderschap an sich. Sommige mama's en papa's verkiezen om alleen te blijven maar minstens evenveel dromen nog van een duurzame relatie.

Op het programma:

  • 16u: Receptie
  • 16u: Kinderanimatie: doorlopend
  • 16u: Beurs: doorlopend - Charlotte Nyssen van Charlz Sway, Vakantieschakel, Tomeeto - single & single parents vakanties, Yongo (AG Insurance), Beauty Center Bea Hamels, Huis van  het Kind Leuven, Samenhuizen vzw
  • 16u30: Denktank - deelnemers alleenstaande ouders
  • 18u: Debat - moderator: Veerle Dobbelaere - panelleden: Kenneth De Beckker (Wikifin en KUL), Lore Janssens/Magda De Meyer (project MIRIAM en voorzitter van Vrouwenraad), Geert De Vleminck (alleenstaande papa en ondernemer), Anja Pairoux (Plusouderconsulenten).
  • 19u30: Sprekers: Carla Dejonghe (All1 en voorzitter van Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel), Elien Spillebeen (Mama Kivu), Josephine Malay (AlleenMama)
  • 21u: Theatermonoloog "Martha's vijf geheime namen" door Liesbeth Vanderbeke
  • 22u: Einde

Toegangsticket : gratis voor kinderen tot en met 12 jaar - € 5 per persoon

10% van de opbrengst gaat naar het goede doel: Mama Kivu

 

Het thema is "We rock around the clock", dus volop in de fifties sfeer!

Bedoeling is drieledig:

1. Empoweren

2. Sensibiliseren

3. Verbinden

Het wordt een heus feestje! 

Er loopt ook een crowdfunding om dit evenement te ondersteunen.  Meer informatie en inschrijvingen?  Dat kan via

https://alleenmama.jimdo.com/evenementen

Delen: