Jonge mantelzorgers getuigen: “’Hé, ik ben er ook nog’, dacht ik op den duur”, las ik vandaag in De Morgen.  Tieners die thuis de was en de plas doen omdat papa door MS het bed niet uit raakt. Kinderen van amper zes die de maaltijden bereiden omdat mama tegen kanker vecht. Jonge mantelzorgers zijn een grote, maar onzichtbare groep waar de Kinderrechtencoalitie Vlaanderen nu de aandacht op vestigt.

De Kinderrechtencoalitie Vlaanderen wil deze jongeren leren kennen en samen met hen meer aandacht vragen voor jonge mantelzorgers. In een traject van vier bijeenkomsten en één weekend delen we ervaringen, doen we leuke dingen en werken we samen aan een campagne rond jonge mantelzorgers.

Ben of ken jij een jongere die in aanmerking komt?  Of ben je niet zeker?  Aan de hand van enkele vraagjes kom je het snel te weten.  Beantwoord je twee van de eerste drie vragen met een ja? Dan ben jij vast een jonge mantelzorger en je bent zeker niet de enige. In Vlaanderen zorgen naar schatting 40.000 jongeren voor een familielid of iemand anders in hun omgeving!

Meer info over het traject vind je hier. Wil je graag onmiddellijk inschrijven? Dan kan dat via deze link!

Zit je met nog wat vragen over het traject? Mail, bel of sms carolien.patyn@kinderrechtencoalitie (0473/73.12.69) of sarah.joos@pimento.be (0495/19.37.06). Je kan ons ook een berichtje sturen via de Facebookpagina’s van Kinderrechtencoalitie Vlaanderen of WijzijnPimento.

Heb je als jonge mantelzorger concrete vragen over je situatie? Check dan zeker even de website mantelzorgers.be.

 

Tags: 
Mantelzorg
Delen: 

Reacties

Reactie toevoegen