Naast werken voor de centen, doe jij vast nog heel wat zorgtaken?  Vind je ook dat deze erg weinig naar waarde worden geschat? Je zorgt voor het huishouden, voor de kinderen, ouders, zorgbehoevenden en probeert daarbij de zorg voor jezelf niet uit het oog te verliezen. Stel je voor hoe rijk je zou zijn als je voor al je zorgtaken en je vrijwilligerswerk betaald zou worden?  Het is zeer waardevol werk voor de maatschappij maar helaas wordt het nog te weinig gezien en benoemd. 

Collega Chris:  Vrijwilligers doen graag iets voor andere mensen. Ze willen de (lokale) gemeenschap warmer helpen maken.   Dat maakt hen gelukkig. Bedankt voor zoveel vrijwillige inzet.

Vrijwilligerswerk is onbetaalbaar

Zesduizend Femma vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor de buurt, hun leden en de uitbouw van een fijne vrouwengroep. Dat verdient best wat aandacht en niet enkel nu, in de Week van de vrijwilliger (23 februari tot 3 maart). Onbetaald maar vooral onbetaalbaar!

Femma vrijwilligers zijn best gelukkig

Een recente bevraging wees uit dat Femma vrijwilligers best wel gelukkig zijn in hun engagement. 3/4 van de bevraagde Femma-vrijwilligers geeft zichzelf een 8/10 of meer op de vraag of ze gelukkig zijn binnen hun Femma-engagement. En dat is super!

Vijf dingen die onze Femma vrijwilligers gelukkig maken:    

  1. Ze zijn fier om een vrijwilliger te zijn.
  2. Ze kunnen de lokale gemeenschap versterken.
  3. Ze voelen zich gewaardeerd door hun leden en deelnemers.
  4. Ze voelen zich verbonden met en gesteund door het netwerk van vrouwen in hun leven.
  5. Ze kunnen hun talenten tonen en ontwikkelen.

Algemeen directeur van Femma, Eva Brumagne benadrukt de waarde van vrijwilligerswerk op www.pakjetijd.be: “Zonder vrijwilligerswerk in verenigingen, in sportclubs, bij de brandweer, in rusthuizen, … zouden een heleboel organisaties niet meer kunnen draaien. Bovendien is het ondertussen bewezen dat dat soort ‘zorg’ bijdraagt aan een geluksgevoel: het verruimt je identiteit, geeft je leven meer zinvolle inhoud en je bouwt je sociale netwerk uit.”

Collega Riet:  Het extra vrijwilligerswerk dat ik sinds januari doe, geeft me veel voldoening. 

Tijd voor vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk vormt een aanzienlijk aandeel van alle niet-betaalde arbeid. Je maakt er jezelf en anderen gelukkig mee. Daarom vinden we het bij Femma zo belangrijk om te investeren in een evenwichtig leven. Om tijd te maken voor wat ons extra energie en voldoening schenkt en om het maatschappelijk weefsel te versterken.  

Vind jij ook dat jouw vrijwilligerswerk of andere zorgtaken meer aandacht en tijd verdienen?

Benieuwd naar jouw verhaal in de reacties onder deze blog.

 

Delen: 

Reacties

Reactie toevoegen