Vanaf januari 2019 mag ik één jaar werken in een 30-urenweek.  Samen met al mijn Femma-collega’s maak ik zo deel uit van een echt experiment!  Spannend!  Want het is natuurlijk niet zo simpel allemaal… gewoon minder werken, zien wat er gebeurt.  Nee…  Er is al heel wat werk verzet achter de schermen.

Wat is er al gebeurd?

  • We leerden bij in binnen- en buitenland.
  • Er worden centjes gezocht om te financieren, want onderzoeken kost geld.*
  • Er wordt een heus wetenschappelijk onderzoek opgezet ism de VUB en prof. Glorieux.  Want uiteraard willen we weten wat minder werken met onszelf, onze partner, ons gezin, ons huishouden, de taakverdeling thuis, ons werk, …  doet.
  • En er is een samenwerking met Kind en Samenleving om ook de effecten op onze kinderen te bekijken.
  • Om te verzekeren dat de kwaliteit van ons werk, dat de ondersteuning van onze vrijwilligers er niet op achteruitgaat zijn we onder begeleiding van Flanders Synergy een traject naar anders werken aangegaan met alle collega’s.

Ik zei het al vaak ‘wat geeft minder werken, toch veel werk!

Want ik ben hier heel nauw bij betrokken geweest afgelopen jaren.
Als communicatiemedewerker en social mediamadam is het noodzakelijk om ‘mee’ te zijn en gepast te reageren op vragen, opmerkingen, kritiek enz.  En natuurlijk om Femma zichtbaar te maken met alle voorstellen die de combinatie van betaalde en onbetaalde arbeid voor mannen en vrouwen vergemakkelijken.  Zo lanceerden we onlangs deze spikplinternieuwe website.
Als syndicaal werknemersvertegenwoordiger in combinatie met mijn communicatiefunctie mocht ik mee op studietrips naar Zweden, Duitsland en Nederland.  Ik werkte mee in de stuurgroep die het hele project binnen Femma in goeie banen leidt.
En alsof dat nog niet genoeg was, engageerde ik me samen met vier andere collega’s om het verandertraject binnen de organisatie te faciliteren.  Ondertussen werken we al enkele maanden in nieuwe teams die er zijn op gebouwd om onze doelstellingen zo goed mogelijk waar te maken.  En vernieuwing geeft nieuwe vragen, een nieuwe plek zoeken binnen een team, zaken die verder moeten worden uitgeklaard, nieuwe afspraken, ...

Het is me de periode al geweest… Maar ik heb al zoveel bijgeleerd!

Ik zou dus nu kunnen zeggen: oef, op naar een rustiger 2019.  Maar mijn betrokkenheid zorgt ook voor een groot bewustzijn van wat minder werken kan betekenen.  Dus ik dacht al serieus na over wat ik met die extra uren in een week ga doen.

  • Hoe deel ik die 30u werken in? 4 dagen van 7u30?  5 korte dagen van 6u? Korte dagen bij thuiswerk en lange dagen als ik naar Brussel ga (en ik ook op trein werk)? Of probeer ik verschillende regelingen uit?
  • Wat wil ik ‘meer’ doen met die extra tijd?
  • Waar wil ik zeker niet meer tijd aan besteden?  Verrassing:  huishouden! No brainer

Ik heb wel al een paar ideeën, maar misschien heb ik de rust nodig van de kerstvakantie om echte keuzes te maken.  Ik zal ze zeker opschrijven in een soort van persoonlijk plan (dankzij de tips van Eva, onze directeur).  En misschien ga ik ze wel delen, want zo zijn er mensen die me nu en dan weer de juiste richting kunnen uitsturen als ik van mijn plannen afwijk.

Wat zou jij doen met je extra tijd mocht je van voltijds naar een 30-urenweek kunnen overstappen? Of suggesties voor mij? Ik lees het graag!

* Ook jij kan het actie-onderzoek steunen!  Met het gedoneerde geld wordt het onderzoek door de VUB en Kind&Samenleving gefinancierd.  De onderzoeksresultaten worden gedeeld met beleidsmakers en het grote publiek.  Steunen kan al vanaf 10 euro.  Vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest.

Delen: 

Reacties

Wat een onzin! Als iemand minder wil werken, krijgt hij of zij ook minder loon! Zoveel vrijwilligers die niets verdienen.....en ..... het bestuur wordt betaald om steeds minder tedoen!...daar dient het lidgeld voor?

De Femma denkwijze is helemaal niet realistisch ! Wie gaat dit allemaal betalen? Waarom kunnen vooral jonge vrouwen EN mannen hun privé leven niet goed combineren met hun job ? Het is niet zo dat de werkgever teveel eist van de werknemer , de jonge 20ers en 30ers willen teveel prive en hun job , ja dat is een noodzakelijk kwaad. Men wil gaan sporten , wil op cafe , uit eten , op vakantie en daarbij komt dan nog dat ook de kinderen veel activiteiten moeten doen na school waar de ouders schema's voor moeten ontwikkelen om dit rond rijden allemaal rond te krijgen NA de werkuren....en dan natuurlijk nog het huishouden... En nu gaan jullie een voltijds loon betalen aan diegene die MAAR 30 uren presteren op hun job? Dit is gewoon te gek voor woorden. Jullie betalen vrije tijd van mensen die hier niet eens voor gewerkt hebben..... Zorg dat de mensen thuis een beetje rust vinden en deze rust ook meenemen naar hun job en niet alle hectisiteit van hun prive naar hun job brengen .... de befaamde BURNOUT , de oorzaak hiervan zou men misschien beter eens gaan bekijken in de privésfeer van de mensen ipv jobgerelateerde oorzaken te geven. Doe zo maar voort met zulke idiote ideeën...ben benieuwd hoe lang jullie als werkgever dit betaald gaan krijgen.... sociale lasten , eindejaarspremie , vakantiegeld,....en dit voor 24 uren vrije tijds uren per maand betaald door de baas? Waar gaat dit eindigen? Wie minder wil werken , alle respect maar die gaat ook minder verdienen...

Liesje, je kan happy Femma vrijwilliger worden. Bij plaatselijk groepen snakken naar ze naar nieuwe "doeners"

Dag Fernande

Natuurlijk was ik al langer Femmavrijwilliger.  Ik haal superveel voldoening uit de bijeenkomsten en activiteiten van onze plaatselijke groep.  Het laadt mijn batterijen iedere keer weer op.  Dankzij de 30-urenweek krijg ik wat extra zuurstof hiervoor.  Het is wat minder rennen en vliegen om de tijd hiervoor vrij te maken :-)

Groetjes
Liesje

 

 

Ik vind dit een fantastisch experiment. En als nu de overheid ipv het ongezonde nacht- en ploegenwerk te subsidiëren deze verkorte werkweek zou subsidiëren dan krijg je sowieso een win-winsituatie. Enerzijds worden er bijkomende arbeidsplaatsen gerealiseerd en anderzijds zal er minder ziekteafwezigheden zijn die en de werkgever en de sociale zekerheid geld kosten. Ik ben benieuwd naar het resultaat van dit onderzoek en hopelijk kunnen we van een verminderde arbeidsduur (is dit nu 32, 31 of 30 uren per week) het nieuwe voltijds maken.

Reactie toevoegen